Cesta::: 

Rady a nápady  »  Meditace  »  Meditace zastavení

Meditace zastavení

 
Meditace – relaxace
 
Pojmy které jsou dnešnímu člověku velice dobře známy. Je možné představit si pod nimi téměř cokoli, od příjemného lehkého rozjímání.
Každý z nás a každý den malou relaxaci či meditační pozastavení prožije ať již nevědomě, samoúčelně či vědomě a cíleně.
 
Meditace jako pojem nabízí množství meditačních a relaxačních technik k dosažení snížení stresu a nacházení vnitřního klidu v našem Já. Propojení sebe sama se světem pozitivní duchovní, duševní i tělesnou cestou.
 
Prvotním základem je vytvářet si pro sebe sama klidné myšlenky a budování sounáležitosti naší mysli s lidstvím, přírodou, vesmírem a s předpokladem proměny negativního v pozitivní.
 
Při přístupu k meditaci je též třeba přijmout schopnost být trplivým hledačem a také tuto trpělivost přenášet nejen do své mysli, ale též do svého srdce. Vlastní meditace se tak pro nás může stát i procesem hojení těla i ducha.
 
Ti z vás, kdo se již zabývají možnostmi meditace, vědí a znají jistě mnoho poznatků a informací z oblasti meditačních technik. Však vám, kteří se zajímají, rádi budeme přinášet drobné náhledy, snad jako malý střípek do skládačky vašeho hledání.
 
Příjemné a vstřícné nahlédnutí vám všem.
 
Meditace – zastavení
 
Tento způsob krátkodobé meditace je znám a je ve své podstatě i základním kamenem meditačních technik. V této formě ji můžeme provádět několikrát denně, na mnohých místech a to i za chůze.
 
Podstatou je, nyní a právě teď se zastavit nejen ve svém pohybu, ale i toku myšlenek, vnímání nejlépe všech vjemových smyslů a prostě tady a teď pouze a jen být.
 
Příkladem může být například situace, kdy jdete ze zaměstnání, hlavou se vám honí vše, co jste udělali, na co jste zapomněli, co vás čeká doma a co vlastně už nyní musíte udělat tak abyste zítra vše udělali správně, včas a nejlépe ke spokojenosti někoho jiného, nikolo vás samotných.
 
A právě v tomto okamžiku se prostě a jednoduše zastavte, v pohybu, v čase, realitě.
Pokud to půjde, a věřte, že časem ano, vnímejte jen a jen to, jak okolo vás všechno běží nezávisle na vás a kupodivu i bez vašeho přičinění.
Svět se nezastavil, zastavili jste se pouze vy. Možná budete překvapeni co zjistíte a mnoho z života okolo vás vám časem příjde jednoduše k smíchu. A věřte, že smích a radost je dobrou cestou k meditaci.
Možná, spíše určitě, první co vás rozesměje, bude to jak na vás a vaše „nepočínání“ budou hledět všichni, kteří okolo vás pokračují ve své každodenní realitě.
 
Zkuste to hned, teď a tady.
 
 
další bude následovat ...
 
autor článku
Petr Liška
 
 
Logo
Naše zboží
 
 
Rady a nápady
 
     
 
 

Kontakt
 Email:   info@lavennis.cz