Cesta::: 

Rady a nápady  »  Relaxace  »  Pár minut pro Vaše oči

Pár minut pro Vaše oči

Oči a jejich relaxace
 
Oči jsou lidským orgánem, který od svého narození vnímáme jako samozřejmost. Jeden z lidských smyslů, který nám pomáhá poznávat svět, vše okolo nás i sebe sama. Díky očím máme dar celý život vnímat smysluplnost i smyslnost našeho života. Pozorovat život v celé jeho kráse.
 
V každodenním životě své oči namáháme dle svých vlastních pocitů a potřeb. Tak, jako celé své tělo. A mnozí z nás, ačkoli se o své tělo i ducha starají, přehlížíme a zapomínáme na péči a starost o oči.
V dnešní moderní době není z technického i zdravotního hlediska péče o náš zrak problémem. Máme odborné lékaře, kteří, pokud toto nezanedbáme, se o naše oči vždy postarají. Ovšem mnohé je i v našich rukou.
 
A každodenní starost o náš zrak a jeho běžnou únavu je právě to, co můžeme sami velmi ovlivnit. Existuje celá řada technik relaxace oka, které mohou být prováděny po celý den, ať jsme v práci nebo v pohodlí našeho domova.
Relaxační techniky oka a očních tvářových svalů mohou snížit denní stres a únavu, která může být příčinou napětí a dokonce i bolesti hlavy. Stejně tak i zmírnit dopady námahy očí způsobené v průběhu práce od jasných světel a práce u počítače.
 
Malá oční relaxační technika, bez zátěže na pár minut, je jednou z variant, jak si uvolnit zrakové nervy a odstranit únavu. Doba potřebná pro relaxaci by se měla pohybovat v rozmezí 5 – 15 minut. Přesný časový interval není však nijak závazně stanoven. Vše záleží na Vaší potřebě, pocitech a následném uvolnění. Tuto drobnou techniku můžete provádět vícekrát denně. Samozřejmě v době, prostředí a čase, které je k tomu vhodné, aby toto vaše uvolnění nijak neohrozilo vás čí kohokoli jiného.
 
Jednoduché cvičení relaxace očí:
Zavřete jednoduše oči, tak aby víčka byla plně zavřená. Skrze zavřené oči vnímejte bez námahy a nucení svůj vlastní pohled. Toto dělejte tak dlouho, dokud „neuvidíte“ před sebou tmavé až černé korekce. Pokud se vám toto zdaří, pak vězte, že Vaše malá relaxace probíhá úspěšně.
 
 
Relaxační maska
V situaci, kdy máte více klidu i pohodlí je pak velmi dobré doplnit tuto techniku oční relaxační maskou. Poslouží i při ukládání ke spánku, kdy vás obtěžuje třeba světlo z ulice či ještě čtoucí si partner vedle vás.
 
Běžně prodávané gelové masky zchladí vaše oči a dojde tak k uvolnění i odpočinku. Lépe ale je použít uklidňující polštářek na oči buď přímo plněný konkrétními bylinami nebo masky s možností plnění bylinkami dle potřeby. Relaxační masku můžete nahřívat pro potřebu vlahých a teplých obkladů nebo jednoduše nechat zchladit právě z důvodu chladivých zábalů.
 
Naše smysly jsou tím nejdůležitějším co nám náš život přinesl do vínku, nezapomínejme na ně. Podporujme je nejen pro sebe, ale i pro druhé.
 
 
 
 
 
 
Logo
Naše zboží
 
 
Rady a nápady
 
     
 
 

Kontakt
 Email:   info@lavennis.cz